30 June 2011

IPG KPM

Alhamdulillah, seminggu berhempas pulas.
PSSCM IPG KPM.
Akhirnya, all out. Tahniah semua. :)



ku tak bermain dengan rasa
serius ku suka padamu

ku dan kamu
jatuh cinta
bukan cinta biasa


p/s : bila umi dah mula beri macam-macam nasihat. he.

24 June 2011

MITC


Saya berharap, semua Kelas Memandu di Malaysia ni akan mengajar semua pemandu bagaimana nak gunakan roundabout.
 
 
Sekian, terima kasih.
 

p/s : LOL, awak update ni je? T_T

20 June 2011

Ungu

Mood sekarang : masih lagi mahu tercari-cari warna yang sesuai.
Warna kegemaran = ntah sesuai atau tak.
Takpe. Sabtu lambat lagik. Ngeh3.



p/s : ikutkan hati kuning cair plus pink saja. biar semua warna pastel. oh.
tapi macam nak purple dan gold. boleh?

17 June 2011

Hampa



Perasaan ini saya simpan sahaja.
Biar bawa sampai ke mati.
Akan kekal dalam ingatan dan hati.
Ini bukan mainan perasaan.
Apalagi jiwa.
Hati meruntun gelisah.


p/s : akhir-akhir ni.

3 Suara

video


p/s : Jangan sesekali pertikaikan perasaan saya.



09 June 2011

Eh!



"Terimalah cinta pada adanya. Perkahwinan adalah kelanjutan dari cinta. 
Cinta proses mendapatkan kesempatan, ketika kita mencari yang terbaik diantara pilihan yang ada, 
maka cinta akan mengurangkan kesempatan untuk mendapatkannya. 
Kalau kesempurnaan ingin kita dapatkan maka sia-sialah waktu dalam mendapatkan perkahwinan itu kerana kesempurnaan itu hampa adanya. Cinta itu sempurna di mata kita tetapi cinta tidak sempurnakan perkahwinan."

03 June 2011

Jeruk di MBMB Batu Berendam

 
 
Saya paling tak suka "melawat" MBMB Batu Berendam tu.
Macam ada aura-aura negatif kat situ.

1. Setiap kali saya datang, staf yang jaga kaunter ada duduk kat kaunter tapi selalu cakap "sana, sana"
(tunjuk arah ke kaunter sebelah.)

2. Bila orang lain datang, terus je dia suruh orang yang baru datang ke kaunter dia.
(hello, saya ni apa?)

3. Tiap kali datang mesti tunjuk muka emo.
(xbest langsung. nasib baik tagline dia bukan senyum seindah suria.)

4. Tak suka cakap terima kasih.
(hanya sorang staf je tahu macam mana nak cakap terima kasih.)



Tiap-tiap bulan tau saya datang. Dah la susah. Ada ke patut bayar saman kat Melaka Mall. Beli kupon kat Batu Berendam. Tak pasang kupon, kena saman. Adoi. Menyusahkan. Maaflah cakap.



p/s : entri akhir-akhir ni agak menjeruk rasa.

02 June 2011

Setiakah saya?

 
 
Telah berkali-kali aku katakan.
Bukan itu maksudku.
Dalam getar mungkin tiada sendu yang berbunyi.
Masih berharap.
Mohon keajaiban.
Biarpun masa bagaikan panjang.
Celik-celik hari berganti hari.
Setiaku masih di sini.

p/s : masih mengharapkan setia.