16 November 2012

Yow-yow


Gila stress okeh bila kita tak dapat nak luahkan apa yang kita rasa.

Setiap kali nak luah, aku rasa macam,  

"ahh, tak payahlah beritahu... diam jelah..."

"sabarlah shidah...sabar banyak-banyak"

"mengandung ni tak baik emo-emo..."

Balik-balik akan pujuk hati supaya sabar.

Kalau tak sabar, mahu juga aku buat macam perempuan ni.


Aku sedang sedaya upaya belajar tak nak beritahu orang apa yang sedang aku alami.

Apa yang sedang aku stress kan.

Apa yang sedang buat aku bengang.

Apa yang aku rasa, diam-diam jelah sekarang. 
Tak payah nak luah sangat kat siapa-siapa.


ARGHH...Gila mahu stress aku kat sini.
(handphone kau takde silent mode eh dari pagi sampai nak habis masa kerja kau asyik sms-sms?)

22 October 2012

Nan Hado

 Kalau aku tahu la, akan datang aku hidup seorang diri kat MELAKA,
 
TAUBAT LA HUM aku taknak kerja kat Melaka masa dulu-dulu.
 
Tinggal sorang-sorang macam ni, meroyan aku dibuatnya.
 
Tanpa KELUARGA dan suami, mana boleh macam ni.
 
Menyesal pun tak berguna lagi. Hihihi.
 
Nak harapkan kawan-kawan, mana ada satu pun yang sanggup teman aku setiap masa.
 
ADA? Kerat jari sampai putus pun nan hado.. ahhaha   

Haih, layan meroyan aku ni, sampai terberanak pun tak sudahhhhh.. 

Dahla. Ni entri terakhir.
 
Series!  Hahaha.
 
p/s : Perghh.. Hari ni hari paling banyak aku update blog.
Sampai 3 kali kot.
Ala, hari ni la kesempatan yang ada.
Hari lain, tak bolehlah.
Bukan apa, aku nak cuba bersikap ADIL pada diri aku.
Wahahahaha. ADIL kan. ADILLLLLLL..


Naya


Sementara ada kesempatan ni lah aku dok baca pengalaman orang nak bersalinkan anak lah,
beli barang-barang keperluan baby la. Macam-macam.


Baca punya baca, aku jumpa 1 entri kat blog Mieyza.

"Barang2 untuk anak masih lagi dalam proses mencari. 
Banyak berlambak lagi kot tak settle. 
Relax je mak awak ni anak oii. 
Karang ditakdirkan terberanak awal, padan muka. hehe. 
Baju baru beberapa helai. 
Bedung, barut dan sewaktu dengannya langsung tak ada ni. 
Nak berjalan pun dah tak larat, inikan pulak nak menjelajah ke kedai2. 
Rasanya beli online je semua tu. Tunggu sampai je. huhu. 
Daddy baby sibuk dah nak beli kan baby cot, tapi saya masih lagi hold dulu. 
Belum jumpa yang berkenan. Kalau tengok list, macam ada seribu benda je belum di beli. 
Masa dah tak banyak ni, lebih kurang sebulan lebih je lagi. 
Masalahnya, time nak beli barang, mesti blur. 
Perlu ke beli? berapa kuantiti? 
Owhh, nak pengsan!"

 Sama hokeh!!! Wahaahahaaha!


 p/s : cepat pegi beli! karang I terkeluar cepat kang..naya makk. hihihi

Tanah Merah vs Nona Rogayah

Oleh sebab semua kawan aku sibuk post macam- macam kat Yogyakarta,
(ayat di atas tiada kaitan dengan entri ni. haha)
aku pun sama sibuklah cari komen-komen orang pasal 2 benda alah ni..

Pening jugak nak pilih.

Sama ada si Tanah Merah...
 
 
ataupun si Makcik Nona Rogayah..
 
 
 
Hasil aku baca-baca lah kan, si Nona Rogayah ni ada 6 barang je.
1. Tablet Phyto Natal (90 Tablet)
2. Akar Herbanika (10 Pek Uncang)
3. Herbanika Lulur (100 gm)
4. Herbanika Barut (60gm)
5. Minyak Herbanika (100 ml)
6. Uncang Cuci (10 pek uncang)


Tapi.............

 
Ikutkan hati memang aku berkenan dengan si Tanah Merah.
 
Bukan sebab Tanah Merah ada dekat Kelantan ehhh...Hehehehe....

Tapi sebab...dia ade 11 barang yang macam buat aku rasa kat spa-spa.
(berangan la kannn spa-spa. kalau berat badan tak turun sampai 55kg, tak tahulah aku.)
 
1. Cold Pressed Virgin Coconut Oil
  2.Feminine Herbal Wash
  3. Herbal Bath
  4. Herbal Massage Oil
5. Firming Herbal Blend Paste
  6. Abdominal Wrap
  7. Herbal Tea (yang ni je kena minum)
  8. Calming Herbal Blend Paste
  9. Boreh Body Scrub
  10. Brown Formulation Soap
  11. Lavender Floral Water
 
 
Beza harga ialah RM10.
 
 
 
p/s : Agak-agak mana 1 aku nak beli ni????

15 October 2012

Samsung Corby


Aku ingat dulu aku sekejap je alergik kat benda alah ni.

Alah...si kaler pink-pink ni.


Adik : Kak, nanti tolong offkan hp kite eh.  
(sebab minah ni tertinggal hp kat rumah aku)
Aku : Haaa.. oke, nti akak offkan.

Pagi-pagi lagi aku dengan selamba pegang hp ni.

Konon-konon nak offkan.

Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!.

Sekali aku loya-loya seh.

Cepat-cepat cari sinki dan muntah...

Yarkkk!!!

Iyyewwwwwwww... Memang SAH!

Aku alergik sungguh dengan si pink ni sepanjang mengandung..

Haahhaa...

Kekasih hati

Kalau ikutkan Baiboo.com ni, aku dah 33 minggu dalam tempoh mengandung.


Eh, macam tak lama lagi lah nak bersalin kan.

Hehehe.

Kadang-kadang rasa macam tak sabar nak tengok baby ni.

Agak-agak dia ikut muka siapa?

Ayah dia?


Ibu dia?


Hehehe. 

Janji kekasih hati nanti keluar dengan selamat dan cukup sifat, mental dan fizikal.



p/s : hi kekasih hati. selamat pagi!! :D


12 October 2012

Love


Dear love,
Minggu ni aku resah tanpamu.
 
Minggu ni aku bosan tanpamu.
 
Minggu ni tanpamu aku resah.
 
Dan.
 
Minggu ni tanpamu aku bosan.
 
 
Sudahlah love.
 
Aku mahu pulang.
 
Mengejar bayang-bayang yang tak pasti.
 
Eh bukan.
 
Aku nak kejar Ustaz Kazim Elias.
 
 
Kat Jasin. 
 
Esok pun aku nak kejar beliau jugak.
 
Kat Tanjung Keling.

Aku harap kau tak cemburu love.
 
Aku lagi cemburu, kau tak pulang menemui aku.

Sekian.




Love too. 

Belajar sayangi isteri bersama Ustaz Kazim


11 October 2012

Kg. Tanpa Wayar 1Malaysia

Makin nak dekat PRU 13, makin banyak nampak yang 1-1 ni.
Memang tak boleh blah okeh.
Ikutkan malas nak layan sangat bab-bab ni.
Tapi hati kecil meronta-ronta beb!
Mana tahannnn...
Haha. T_T

sumber : sini

24 September 2012


Kali ni aku tekad.




 Dan aku juga dah mula pasang azam serta angan-angan.
Tapi...
Macam mana aku nak beritahu pada *si garang tu...
Mesti dia akan buat  macam ni kat aku...
Haha.

p/s : Tapi, lambat laun dia kena belajar jugak terima hakikat. hihi

13 September 2012

Serius beb!


12 September 2012

Serius. Aku tak tahan beb!


Sekarang aku lebih senang hide kan status aku kat Fb.

Bukan apa. Untuk mengelakkan aku terover luahkan perasaan kat Fb.

Macam ni.

 
Siapa tahan beb!

Aku kat sini seorang diri.

Tanpa si A, tanpa keluarga.

Kawan-kawan pun kalau ada, aku jumpa masa ofis je.

Hujung minggu kawan-kawan pun ada hal.

Bila A takde, mulalah aku meroyan kat rumah.

Sendiri tanggung sakit dan susah senang seorang diri kat rumah.

Serius aku tak tahan beb lama-lama macam ni.

Malam-malam sakit pun aku dok paut kat dinding dan besi kalau sakit datang.

Serius. Aku tak tahan beb!

Macam ni. Hahaha.


p/s : kali ni aku betul-betul serius.

16 August 2012

2 hari lagi nak raya

Orang lain dok update entri pasal bulan Ramadhan.
(tapi masa update ni lagi 2 hari nak raya!!!)
Aku suka hati la kan tau-tau nak update entri bulan Syawal.
Weh, raya weh!!!
Raya!!!


Tahun ni raya kat Kelantan.
Ada orang tanya aku, tak nangis ke?
Sekarang memang aku cakap TAK.
Tengoklah nanti 1 Syawal.
Mau menitis je air mata aku.
Macam ni.
Aku kan suka nangis. Tengok tu!!!
T_T

Tapi, tak baik kan sedih-sedih.
Umi, Abah dan Adik...
Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf Zahir dan Batin.
Panjang umur nanti jumpa lagi.


p/s : Nasib baik cuti raya ni seminggu lebih. Nak balik Johor jugak.
Tak kira. hahaha.

13 July 2012

FM

Ok, sama-sama dah kahwin!
Tahniah.

11 July 2012

Terima aku seadanya


Bulan sudah kembali melawat ayahbonda.
Sebelum pulang, Bonda bisik pada K.

B : Jaga Shida baik-baik ye. Terimalah dia seadanya.
(Air mata bergenang siap)
K : Insya Allah (Senyum-senyum sengih)


p/s : bila peluk umi, aku tak sanggup lama-lama. risau aku menangis jugak di situ. :)

20 June 2012

Edisi Ahad

- Tengahari - 
A : Petang ni nak balik pukul berapa?
K : Dalam lepas Asar ke...
A : Oke, nanti pukul 5.30 kita pegi pasar yeh. Nak makan nasi tomato.
K : Oke...

- Petang -
K : Eh, dah 6.30 pm? Cepatnya. Balik sana lepas maghrib la.
A : Oke...

- Malam -
A : Kene balik jugak ke?
K : Aah la. kena balik. Nanti ada masa datang lagi la.
A : Alaaa, xpayah la balikkkk...
K : (sibuk ke sana sini kemas baju masuk dalam beg)
A : Alaaa... xpayah laaaaaa...(sambil sembam muka ke bantal, mula menangis pelan-pelan...)
K : Laa..nangis ke?
A : Tak payahlaa balikkkkkkkkkkkkk... huhuhuhu..(lagi kuat menangis)
K : Janganlah nangis.. oke, tak jadi balik.
A : (terus tak jadi nangis, senyum)
K : Eeee..tipu nangis!!! 

p/s : yeay! hehehe




13 June 2012

Banyak-banyak

A : Nanti nak anak berapa ramai?

K : Seberapa banyak yang boleh. (muka bersahaja)

A : Hah? Betul??

 A : Eh, series ke ni? 

A : Err...kita...kitaa...

A : Kita okeeeeeeeeee jeee!! Hihihihi. 


28 May 2012

Kita sama-sama dah kahwin

Dalam banyak-banyak gambar kenduri kahwen,
aku suka gambar ni.

Eh, Selamat Pengantin Baru! :)

03 May 2012

Mesyuarat Agung Ke-5 PSSCM UTeM

Banyak kenangan kat Dewan Canselori UTeM nih.
Daripada aku tak kahwin sampai la dah kahwin.
Daripada pipi aku elok je dalam tudung, la ni macam da terkeluar dari paksi.
Haha.

Aku ditanya tentang perasaan sebelum kahwin.
Soalan dia : "Sebelum kahwin hari tu, memang dah bersedia ke nak kahwin?"
Jawab aku : "Mestilah. Buka pintu hati kita, barulah kita nampak siapa jodoh kita..."



p/s : rasa macam pernah letak entri "tisu biru" tentang perasaan hati pada dia masa 
AGM PSSCM UTeM dulu. Lawak rasa. Nasib baik jadi kahwin. Hahaha.

22 March 2012

5


Sekarang kami dah berlima.
Selamat datang! Heee..

19 March 2012

:)


Well, for me it's waking up beside you
To watch the sunrise on your face
To know that I can say I love you
At any given time or place

12 March 2012

Simpan Danau dalam hati





Terima kasih banyak-banyak untuk semua warga Danau yang datang hari tu.
Alhamdulillah, sampai jugak kawan-kawan ke majlis.
Adik Nuha pun sampai! 

p/s : teringat kata seorang hamba Allah,
"shida tu nanti ade ke kawan nak datang majlis?
 macam tak ramai kawan je. macam tak sosial je. T_T"

07 March 2012

Akad nikah

Satu malam. Lepas majlis akad nikah.

K : Eh, kita ni dah suami isteri kan?

A : (Sambil tengok muka K)Yelah.

K : Lupa pulak. Hehehe


p/s : Alhamdulillah. Semuanya berjalan dengan lancar. Kadang-kadang lupa dah tukar status. Hehe.

22 February 2012

Toreh Getah

A : "Cuti semester hari tu awak buat apa? Kerja ke?"

D : "Aah kak. Saya kerja. Saya pergi toreh getah."

A :"Awak toreh getah? Ada ladang ke?"

D : "Taklah kak. orang punya. Saya teman mak. Kesian mak pergi takde kawan."

A : (Ya Tuhan, jujurnya budak ni.)

D : "Ayah kerja jaga. Mak kerja toreh getah. Adik-adik saya semua pandai toreh getah. Sabtu Ahad tak sekolah kitorang toreh getah."

A : (Aku tak boleh nak tanya dah. Sedih bercampur baur. Masih ada budak yang sejujur ini yang nak toreh getah masa cuti semester.2012 kot.)

D :  "Saya dah ada pisau toreh getah sendiri tau kak. Hehe."

A : (Terus berdoa. Syukur sangat-sangat dengan apa yang dah aku kecapi sampai saat ini. Bila dibandingkan, masih ada lagi orang yang lagi susah daripada aku.)



p/s : Ya Tuhanku, permudahkan perjalanan si kecil ini. Mudah-mudahan dia kuat dalam menghadapi hidup yang akan datang.

21 February 2012

Status Fb

Status Facebook siapa ntah tadi baca, dia tulis macam ni.

"10 days more to go..."

10 days? 10 hari? Berapa haribulan tu lagi 10 hari?

Tengok kalendar kat tepi monitor.

3 Mac 2012.


Eh, hahhhhhhh???? tinggal 10 hari lagi ke nak kahwin?

Cuak.

Terus update status kat Facebook.

T_T

15 February 2012

Rahsia kau

Entri aku yang ke-450 dalam blog ni.


Aku selalu harap.

Sebelum aku tinggalkan kau, akan ada orang jaga kau.

Aku tak boleh selamanya ada dengan kau.

Dan aku tengok kau ceria sejak dua, tiga, empat hari ni..




p/s : eh kawan, kau dah dilamun cinta apa?

13 February 2012

2 hari

K : Eee, susah betul la kahwin jauh-jauh ni. Hehe

A : Sapa suruh kau kahwin dengan aku? Kan dah kena. Hehe

K : Nak wat cane. Dah jodoh... Hehe...




(Oke. Baca sambil senyum malu.)

Tak sampai 3 minggu

Kadang-kadang aku saja buka blog sendiri.
Lepas tu scroll paling bawah.


Aku saja nak tengok berapa hari lagi aku nak kahwin.
Hahahaha.
Oke. Jangan gelak besar.
Tak percaya, cuba kau scroll paling bawah.


p/s : tak payah cakap aku gatal nak kahwin la. hahahaha

07 February 2012

Status

Kau dah bersedia nak kahwin?

Dah.

Kau dah bersedia nak pikul tanggungjawab sebagai suami aku?

Dah. (jawab dengan penuh semangat.)





Sebenarnya tau tak, aku tengah berdebar-debar ni nak pikul tanggungjawab sebagai suami.
Ingat senang ke? (Ok. Gelak kecil.)



p/s : menghitung hari. antara sedar dan tak sedar. pejam celik pejam celik, tinggal 25 hari lagi.

02 February 2012

Tauhu tu tawar.

Serius aku cakap.
Aku cuma kenal siapa bakal suami aku sikit-sikit je.
20 peratus pun dah kira banyaklah tu.

Ya Tuhan, bagi aku sifat sabar banyak-banyak.

Kalau ada yang tak suka tentang sikap aku, baiklah beritahu.


p/s : aku suka makan tauhu.

31 January 2012

Sayang kejap-kejap

Semalam, aku belajar tentang satu lagi sikap kau.

Kau cakap, kau tak suka 1 benda lama-lama.

Sebab, kau suka sekejap-sekejap je.

Aku harap, lepas kahwin nanti kau tak sayang aku sekejap-sekejap je.

Weh, sayanglah aku lama-lama...Haha.  -_-



p/s : eh, apasal nama aku ada atas kad kahwin ni? bukan dengan orang lain ke?

30 January 2012

Entri ni bukan untuk kau


Aku selalu nampak dia.
Bukan dia tak nampak aku.
Depan mata kot. Ah kau.
Kali ni aku tekad.
Aku mesti cakap dengan dia kalau aku nampak dia.
Sebab aku nak jemput dia datang kenduri kawen nanti.
Aku kan nak kawen. Hihi.
Belum sempat aku cakap, dia cakap dulu.
Macam tau-tau je.


p/s : Ntah-ntah kau pun sama fikir macam aku kot. Haha

18 January 2012

Aku tak setia

Dah 2012 pun.
Dan baru hari ni aku nak kemaskini belog.
Punyalah rajin. Haha.
Seiring dengan pertambahan usia (skemanya ayat aku), haruslah belog aku pun tukar wajah.
Aku suka tukar-tukar template ni.
*Orang cakap kalau suka tukar-tukar ni, maknanya
"tak tetap pendirian"
tak pun
"tak setia"



p/s : tak baik tau cakap aku tak setia. haha. lol la kau ni.